Tammikuun teema: Inspiroivat naisyrittäjät

Vuonna 2021 blogissa tapahtuu jotain uutta! Nimittäin joka kuukausi tulee julki yksi teema-postaus. Teemoja on siis yhteensä 12.

Ensimmäiseen blogipostaukseen sain inspiraation kipinän seurattuani muutaman vuoden ajan verkostooni kuuluvia naisyrittäjiä. He ovat rohkeita, omaa urapolkuaan ja toimivat esimerkkinä muille. He jaksavat innostaa ja motivoida. Sain tähän haastatteluun kolme naisyrittäjää, joilla jokaisella on oma tarinansa jaettavanaan.

RIINA KRUUT

Olen energinen ekstrovertti, toimeen tarttuva ja aktiivinen toiminimiyrittäjä. Yritykseni nimi on Tmi Riina Kruut, tunnetaan myös nimellä Ruudinkeksijä. Olen ollut yrittäjänä nyt 3 ½ kuukautta.

Oletko aina halunnut yrittäjäksi?

En ole. Tulen kuitenkin yrittäjäperheestä (molemmat vanhemmat yrittäjiä) ja olen jo pienenä nähnyt, mitä yrittäjyys vaatii ja kuinka paljon on tehtävä töitä elantonsa eteen. Olen aina ajatellut, ettei minusta tule yrittäjää. Elänyt sellaisessa ajatusmaailmassa, etten pärjäisi yrittäjänä. Olen kuitenkin hiljalleen oppinut ymmärtämään ja huomannut, että minulla on yrittäjälle sopivat piirteet: olen luova ja arvostan vapautta.
Korkeakouluopintojen aikana kipinä yrittäjyyteen syttyi. Haaga-Helia on yrittäjyysmyönteinen ja tämä näkyi opinnoissa. Tajusin, että tätä voisi tehdä sivutoimisena. Ja nyt, monen mutkan kautta, haluan olla yrittäjä.

Jos et olisi yrittäjä, mitä tekisit?

Ennen yrittäjyyttä tein viiden vuoden uran finanssialalla, joten ehkä työskentelisin markkinoinnin tai viestinnän parissa jossain yrityksessä.

Kuka tai mikä auttoi sinua yrittäjyyden ensiaskelissa?

Tietysti omat vanhemmat ovat antaneet tukea ja kannustusta. Myös koulu on osaltaan auttanut ja haluankin nostaa esille erään henkilön: Johanna Mäkeläinen, Haaga-Helian viestinnän opettaja.

Johanna näki minussa potentiaalia ja pääsin mukaan erääseen projektiin viestintähommiin. Johanna on toiminut upeana mentorina. Hän uskoo minuun ja on myös osannut hioa minusta viestinnän alan yrittäjän. Sparrailemme edelleen. Suosittelen muitakin yrittäjäksi aikovia hankkimaan itselleen mentorin. Se, että voit vaihtaa jonkun kanssa ajatuksia, on todella tarpeellista.

Oma puoliso on myös ollut tärkeä tuki. Hän teki minulle verkkosivut ja on auttanut kotona – pienen lapsen äitinä arvostan suuresti sitä, että saan aikaani oman yrityksen pyörittämiseen.

Motto/voimalauseeni on… Odottamattomat asiat vievät sinut oikealle polulle. Olen ottanut tämä lauseen myös tatuointina. Elämän yllätyksellisyys on usein se, joka ohjaa meitä oikeaan suuntaan. Sinulla voi olla hyviä suunnitelmia, mutta se ei aina riitä. Jos jotain yllättävää osuu tielle, niin tämä voi hyvinkin ohjata meitä myös eteenpäin.

Terveiset muille naisyrittäjille

Kannustan luomaan oman näköistä elämää. Sinun ei tarvitse tehdä tiettyjä valintoja. Voit ihan hyvin tehdä osa-aikaista työtä, olla sivutoiminen yrittäjä ja samalla myös perheenäiti. Kaikelle löytyy aika, kun asioita tekee sopivassa suhteessa. Kannustan myös liittymään upeaan MiB-järjestöön (Mothers in Business). Järjestö koostuu (yli 4000) uraäideistä. Uskomme, että perheystävällinen yhteiskunta rakennetaan yhdessä. Kaikki on mahdollista, jos vain muutamme ajatusmaailmaamme.

Tutustu Riinan tarjoamiin palveluihin verkkosivuilla ja ota myös some-tilit seurantaan:

https://www.riinakruut.fi/

Twitter: https://twitter.com/riinakruut?lang=fi

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/riina-kruut-b5582b138/

Facebook: https://www.facebook.com/riinakruut.fi

MARIANNE LEHIKOINEN

Olen CG Company Oy:n ja Career Girl-yhteisön perustaja ja toiminut yrittäjänä 4 vuotta.

Oletko aina halunnut yrittäjäksi?

Muutama vuosi sitten en edes pitänyt yrittäjyyttä uravaihtoehtona.

Jos et olisi yrittäjä, mitä tekisit?

Jos en toimisi yrittäjänä, työskentelisin luultavasti myynnin parissa tai asiakkuusvastaavana. Myynnin parissa työskentely on usein tavoitteellista ja omaan palkkaan voi omalla suorituksellaan vaikuttaa, vähän kuin yrittäjyydessäkin. Olen myös suurimman osan työurastani palkkatöissä työskennellyt myynnin parissa, joten siksi myyntityö voisi olla minulle motivoivaa.

Kuka tai mikä auttoi sinua yrittäjyyden ensiaskelissa?

Opiskellessani ensimmäisenä lukuvuotena Haaga-Heliassa inspiroiduin kouluni Start up Schoolin järjestämissä tapahtumissa, kun näin ja kuulin muiden opiskelijoiden yrittäjyystarinoita. Start up School tarjosi myös apua aloittaville yrittäjille. Tämä oli itselleni suuri tuki alussa.

Mottoni/voimalauseeni on…  Aloita ennen kuin olet valmis.

Terveiset muille naisyrittäjille

Uskalla unelmoida isosti ja asettaa tavoitteet korkealle. You can do it! ❤

Career Girl-yhteisöön pääset tutustumaan linkin kautta:

https://www.careergirl.fi

Seuraa myös somessa:

https://www.instagram.com/careergirlfi/

https://www.facebook.com/careergirlbymarianne

https://www.youtube.com/mariannes

ANNA KUUSELA

Olen Sisu Collective Ltd:n perustaja (tunnetaan myös nimellä Wander Woman). Lähdin konsultointityöstä vuonna 2018 ja jo seuraavana vuonna aloitin yrittäjyyden.

Oletko aina halunnut yrittäjäksi?

En ole aina halunnut yrittäjäksi. Itse asiassa, ennen minulla oli verrattain negatiivinen mielikuva yrittäjyydestä. En osaa oikein itsekään sanoa, mistä se johtui. Ehkä Suomessa maalataan kuvaa, että yrittäjyys on pitkä ja kivinen tie.

Jos et olisi yrittäjä, mitä tekisit?

Jaa-a, vaikea kysymys! Olisin varmaan hakenut töihin johonkin mielenkiintoiseen startup-yritykseen, jossa annetaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä – tykkään, kun saadaan aikaan ketterästi. Myös työilmapiirin on oltava innostava – työyhteisö on aina minulle tärkeä tekijä.

Kuka tai mikä auttoi sinua yrittäjyyden ensiaskelissa?

Olen asunut Lontoossa kohta 9 vuotta. Asuminen juuri Lontoossa on saanut ajatusmaailmani muuttumaan. Lontoossa ajatus siitä, milta työ nayttää, on ehkä suomalaista laajempi: töitä voi olla kerralla useampia ja monet pyörittävät omaa ”side hustlea” päivätyön ohella . Lähdin liikkeelle siitä, että halusin luoda jotain omaa. Ihan itse, alusta alkaen. Yrittäjyys kiinnosti, koska voin tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Eteenpäin tuossa hetkessä auttoi oma, määrätietoinen asenteeni ja tekemisen meininki. Olin myös nähnyt somen kautta paljon, miten muut tekevät tällaista bisnestä, ja se inspiroi.

Motto/voimalauseeni on… Now is always the best time. Go and create your opportunity. Tämä on hyvin voimaannuttava lause, eikö vain?

Terveiset muille naisyrittäjille: Meillä naisilla on taipumus verrata itseämme muihin. Helposti vähättelemme sitä, mitä teemme ja tämä negatiivinen puhe ruokkii itse itseään. Keskity siihen, että kukaan ei ole kuten sinä. Sinä olet uniikki, eikä kukaan tule ikinä tekemään asioita, kuten sinä. Tämä on voima, joka kantaa varsin pitkälle.

Tutustu Annan verkkosivuihin ja ota kuunteluun myös upea Good Vibes Only-podcast!

https://www.annakuusela.com/

Facebook: https://www.facebook.com/annawanderwoman/

Instagram: https://www.instagram.com/msannakuusela/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/annakuusela/

Good Vibes Only-podcast löytyy alla olevista linkeistä:

iTunes https://podcasts.apple.com/us/podcast/good-vibes-only-with-anna-kuusela/id1455554817?mt=2

Spotify https://open.spotify.com/show/4YePYzQWmcmBQjUhrrGnTQ

Google https://podcasts.google.com/?feed=aHR0cDovL2ZlZWRzLnNvdW5kY2xvdWQuY29tL3VzZXJzL3NvdW5kY2xvdWQ6dXNlcnM6NjAwNzEzMzQ5L3NvdW5kcy5yc3M

Soundcloud https://soundcloud.com/user-470912032

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s