4 hyvää oppia Ryan Serhantilta

Ei ole yhtään hullumpi ajatus, että aikuisilla ihmisillä olisi esikuvia. Itse asiassa, jos olet kiinnostunut brändäämään itseäsi, suosittelen ehdottomasti esikuvien seuraamista. Millaisen matkan sinua inspiroinut henkilö on kulkenut? Miten hän onnistui henkilöbrändäyksessä? Missä on menestyksen salaisuus? 

Minulta löytyy muutamia esikuvia, mutta yksi seuratuimmista on Ryan Serhant. Jos nimi ei ole sinulle vielä tuttu, kerron aluksi vähän taustatietoa. Kyseessä on kenties maailman menestynein kiinteistönvälittäjä, Million Dollar Listing New York-ohjelmasta tuttu kasvo ja todellisen omaisuuden tahkonut bisnesmies. Viimeisimpien tietojen mukaan hänellä on muhkea tili: jopa 20 miljoonaa dollaria. Kaikki ei kuitenkaan ole tullut kultalautasella. 

Ryan Serhant oppi jo nuorena, että kovaa työtä on tehtävä, jotta voisi ansaita rahaa. Vuonna 2007 hän teki ensimmäisen näyttelijän roolinsa ja oli muutamassa mainoksessa mainoskasvona. Koska ura ei ollut nousukiidossa, hän halusi tehdä jotain muuta. Lopulta Ryan löysi itsensä kiinteistönvälistyksen ihmeellisestä maailmasta. 

Talousuutisia seuranneet saattavat muistaa vuoden 2008 ja Lehman Brothersin konkurssin, josta puhuttiin ympäri maailman. Tuohon aikoihin Ryan aloitti uransa kiinteistönvälittäjänä – ei mikään helppo kakku. Useat lähteet ovat paljastaneet, että hän ei edes heti saanut ensimmäisiä toimeksiantoja. Työpäivät kuluivat muun muassa kaduilla “lentolehtisiä” jaellen. 

Tässä blogipostauksessa haluan nostaa kuitenkin esille 4 asiaa, jotka liittyvät vahvasti Ryan Serhantin menestykseen. Olen seurannut häntä usean vuoden ajan ja oppinut tällä tavalla myös todella paljon. Ehkä sinäkin saat tästä inspiraatiota. 

  1. I CAN DO IT – asenne: Otetaan esimerkiksi tuo surullisen kuuluisa vuosi 2008, jolloin maailmaa ravisutti suuri konkurssi. Business Insiderin haastattelussa Ryan totesi, että hänellä ei ollut mitään menetettävää, koska oli jo aiemmin kärsinyt taloudellisesti. Vaikka konkurssi tulisi vaikuttamaan negatiivisesti liiketoimintaan, hän ei antanut periksi. 

“If you’re just afraid all the time, you’re never going to do anything. And the flip side, if you’re just totally confident all the time, you’re going to be an a–hole, and no one’s going to ever want to work with you.”  (Business Insider)

  1. Oppimisen halu: Ryan Serhant on usein myös omissa vlogeissaan maininnut sen, että jatkuva oppiminen kannattaa. Esimerkiksi hän oli täysin uusi kasvo kiinteistönvälitysalalla. Se tarkoitti myös sitä, ettei hänellä oikein ollut vaadittavia taitoja. Se ei kuitenkaan menoa pysäyttänyt: hän oppi neuvottelun taidot, sopimusprosessit ja miten myydään tehokkaasti.

“I don’t think I would be where I am today had I not gone through that difficult period, and really learned the tools of the trade during the recession”. (CNBC)

  1. Verkostot: Sosiaalinen vauraus (social wealth) on menestystä kantava voima. Voit tutustua aiheeseen katsomalla hänen vloginsa numero 117. Ryan kertoo tässä vlogissaan, että verkostosi on sosiaalinen vauraus. Verkostosta kannattaa pitää huolta – pelkkä määrä ei ratkaise. Jokainen tarvitsee toisen tukea, yksin ei pitkälle kävellä. 

“Follow-up. Follow-through. Follow-back.” (Inc.)

  1. Avoimuus: Menestyminen vaatii uhrauksia. Myös Ryan Serhant joutui aloittamaan nollasta, eikä hän sitä jätä kertomatta. Henkilöbrändäyksessä on muistettava olla aito oma itsensä. Ryan tuo mukaan myös huumoria – se toimii. Ja sosiaalisessa mediassa kiillotettua kuvaa ei ole syytä vain esitellä. Hän tuo sopivassa määrin esille rehellistä perhearkea sekä behind the scenes-tyylisiä postauksia kiinteistönvälittäjän työstä. 

Vaikka alkuvuosi oli maailmanlaajuisesti vaikeaa aikaa liiketoiminnalle, päätti Ryan kuitenkin perustaa täysin uudenlaisen palvelukonseptin: Listed by Serhant on (ainakin mainoslauseensa mukaan) maailman ensimmäinen kiinteistönvälityksen mediayhteisö.

Lisää luettavaa: 

https://ryanserhant.com

CNBC:n haastattelu

Artikkeli Business Insiderissa

Artikkeli Glamour-lehdessä

Haastattelu Inc.-lehdessä

Instagram: 

Sell It Like Serhant

Ryan Serhant

Youtube:

Official Ryan Serhant

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s