Vain (yrittäjän) elämää

Nyt seuraa pitkästä aikaa ihan kirjoittajan omaa syvällistä pohdintaa täällä blogissa. Tällä kertaa aiheena yrittäjyys.

Elämäntapa vai kutsumus

Miksiköhän yrittäjät ovat halunneet laittaa oman yritystoimintansa pystyyn? Olkoon kyseessä sitten elämäntapa, kutsumus tai ihan mikä muu syy tahansa, oma näkemykseni yrittäjyyttä kohtaan on lähes aina ollut hyvin mustavalkoinen.

Jatkuva kiire. Suuri kasa hallinnollisia asioita. Kirjanpitoa. Lyhyet yöunet. Riskialtista peliä.

Yllämainitut esimerkit ovat omia näkemyksiäni, osa saattaa olla hieman liioittelua, osa täyttä totta. Tarkoituksenani ei ole asettaa yrittäjyyttä huonoon valoon.

Korkeakoulussa muutama luokkakaverini hyppäsi yrittäjyyden maailmaan, ja taitavat vielä olla sillä tiellä. Itse sanoin ”Kiitos, mutta ei kiitos. Ei minusta yrittäjäksi ole”.

Never say never. Niinhän sitä sanotaan.

Kun olin alkukeväästä työtön työnhakija, katsoin avoimesti erilaisia vaihtoehtoja. Freelancer-työ kiinnostaa myös, mutta siinäkin olisi otettava huomioon mahdolliset riskit. Helppoa duunia se ei missään nimessä ole. Joissain Google-hakutuloksissa silmilleni hyppäsi sana ”kevytyrittäjyys”. Kävin lukemassa vähän lisää, ja taas vähän lisää. Mietin, että voisihan tätä kokeilla. Jos ei kokeile, ei tiedä.

Nyt, 5-6 kuukautta myöhemmin, voin todeta olevani tyytyväinen kevytyrittäjä. Vielä kokeilen ja katson, jatkuisiko tämä, mutta tähän mennessä ei mitään valitettavaa ole ollut. Parasta on se, että hallinnolliset ja kirjanpitoon liittyvät asiat hoitaa puolestani laskutuspalvelu. Sain elokuussa luotua ensimmäisen laskuni – se oli hyvin jännittävää, mutta samalla fiilis on huojentunut. Ensimmäinen projekti on takanapäin, tästä on hyvä jatkaa.

Mikä on työsi arvo?

Tradenomi-opintoihin liittyi tietysti matematiikka. Katetuottolaskelmat, arvonlisäverot, sun muut. Tässä kevytyrittäjyyden matkalla on tullut esille eräs asia, jota ei ole oikeastaan koskaan edes tajunnut tarkastella: ”Minkä arvoinen on tekemäni työ?”. Mielestäni hinta-laatusuhteen on oltava aina kohdillaan, jotta asiakas on tyytyväinen, palaisi takaisin tai kenties suosittelisi yrityksen palveluita muillekin. Tämä on ensisijainen tavoite.

Ensimmäinen läksy, jonka opin: älä aseta hintoja liian alas. Tämä antaa epäammattimaisen kuvan. Hinnoittelussa on myös muistettava, millainen tuntimäärä on kaiken työn takana. Kallis hinta tarkoittaa usein sitä, että työhön käytetään hyvin paljon aikaa. Laatu ennen kaikkea.

Toinen läksy, jonka opin: älä tee kampanja-tarjouksia. Tai älä ainakaan heittele 2in1-tarjouksia kovin usein. Sillä tavalla saa tietysti huomion, mutta asiakasryhmästä löytyy niitä tarjousten perässä juoksevia, jotka hyödyntävät etunsa ja sitten kaikkoavat vähin äänin. Onko tämä sitä asiakashankintaa? Ei mielestäni.

Kolmas läksy, jonka opin: arvosta omaa työtäsi. Ei kannata verrata itseään muihin. Jokainen asettaa omat hintansa ja se, mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi juuri minulla. Itseluottamuksen on paistettava (sopivivssa määrin) tarjolla olevien tuotteiden/palveluiden hinnoista.

Hinnoittelun parissa jatkan töitä ja yhden hyvän vinkin kuulin eräässä webinaarissa. Tämä vinkki soveltuu erityisesi henkilöille, jotka pohtivat, onko järkevää vain heittää jokin hinta ja mennä sillä.

Jaan tämän vinkin täysin ilmaiseksi teillekin, hyvät lukijat:

Päätä ensin loppuhinta (mikä olisi ”ihanne”). Lähde siitä askeltamaan taaksepäin. Kun kultainen keskitie ja sopiva hinta löytyy, pysähdy. Tässä se vihdoin on.

Summa summarum

On aika tehdä se kuuluisa yhteenveto aiheesta ”Yrittäjyys”. En ole aiemmin tiedostanut, mutta minulta löytyykin niitä piileviä yrittäjän piirteitä. Oma-aloitteisuus, proaktiivisuus, järjestelmällisyys, asiakaspalveluhenkisyys. Tartun toimeen, kun tilanne niin vaatii.

Arvostan sitä työpanosta, jota yrittäjät päivästä toiseen, aamusta iltaan tekevät. Koronapandemia aiheutti ylimääräistä stressiä ja vaikeita hetkiä, ja tuon maailmaa mututaneen viruksen aiheuttamia sotkuja korjataan vieläkin. Tilanne avasi myös omat silmäni entistä enemmän: riskeiltä ei voi kevytyrittäjäkään välttyä. Kun asiakkaita ei ole, ei myöskään rahaa tule.

Katson eteenpäin ja toivon siellä olevan vähän kirkkaampi tulevaisuus.

Koska en halua käyttää aikaa (ja hermoja) kirjanpitoon yms. asioihin, valitsin FREE-Laskutuspalvelun. Rekisteröidyt käyttäjäksi hetkessä ja palvelun käyttö itsessään on todella helppoa. Voit myös FREEn käyttäjänä kirjautua FREE!Talent-sivustolle, jossa jaat nopeasti ja helposti oman työilmoituksesi.

Lue lisää ja innostu kevytyrittäjyydestä. It’s FREEking easy! https://free.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s