Yrittäjyyden tielle: Haastattelussa Sitekick Oy:n perustajat

Sitekick Oy on tamperelainen, vuonna 2019 perustettu yritys. Tässä blogiartikkelissa nämä nuoret yrittäjät avaavat sanaisen arkkunsa ja kertovat, millainen kokemus yritystoiminnan aloittaminen on ollut. Oletko valmis? Otetaanpa sitten napakka sivupotku (kuin karatessa konsanaan) ja tutustutaan tarkemmin Sitekickiin. 

Esitellään aluksi yrityksen perustajat: Tuomas Viikeri toimii verkkosivujen kehittäjänä ja hallinnollisten asioiden pyörittäjänä. Jimi Iikkasen vastuualueena on markkinointi, myynti sekä yrityksen visuaalinen ilme. 

Yrittäjäksi ryhtyminen tapahtui molemmilla jo koulun penkillä. ”Opiskelimme Tampereen Proakatemiassa, joka on yrittäjyyden erikoislinja. Sitä kautta oli lopulta luontevinta lähteä yrittäjyyden tielle”, kertoi Jimi. Proakatemiasta valmistuu ammattitaitoisia tiimiyrittäjiä ja opintojen aikana perustetaan yritys, joten käytännön tekemisen kautta opitaan tärkeitä yrittäjyyden taitoja. Tuomaksen perheessä on myös yrittäjäosaamista ja tämä on myös vienyt häntä kohti yrittäjyyttä.

Yrittäjyys ei ole ihan täysin riskitöntä puuhaa. Kysyin Sitekickin perustajilta, oliko heillä varasuunnitelmaa, jos yritystä ei olisikaan strategisesti kannattavaa pyörittää. Tuomas kertoi, ettei plan B:tä ollut. ”Tälle tielle lähdettiin ja olimme varmoja, että tästä tulee jotain hyvää. Ikinä ei voi kuitenkaan tietää, lähteekö yritystoiminta onnistuneesti käyntiin”. ”Pientä arkuutta on tietysti alussa. On mietittävä, miten pärjäisi taloudellisesti, koska pääomaa on vähän. Mutta yrittämään siinä lähdetään!”, Jimi jatkoi. Molemmat totesivat olevansa sinänsä onnekkaassa tilanteessa: ”Aloitimme verkkosivujen tekemisen jo koulun penkillä, jolloin tuli testattua meidän henkilökemioiden kohtaaminen ja saimme ensimmäiset asiakkaamme haalittua”.

Entä jos nykytilanne olisikin toinen? Jimin mukaan hän olisi kuitenkin markkinointialalla. ”Jos en olisi yrittäjä, tekisin varmaankin vahvasti markkinoinnin parissa töitä”. Toista olisi Tuomaksen tilanne. ”Kun lähdin Tampereen Pro-akatemialle, työskentelin kokkina. Voi olla, että olisin vielä kokkina, jos en olisi lähtenyt jatkokouluttautumaan”, hän totesi.

Ammatillista kasvua ja suurta vastuuta. Nämä yhdistetään hyvin usein yrittäjyyteen. Tähän liittyen olikin kysyttävä Jimiltä ja Tuomakselta, ovatko he huomanneet jotain positiivista muutosta itsessään? ”Itse näen, ettei yrittäjyys sinänsä ole tuonut uusia luonteenpiirteitä, vaan päinvastoin vahvistanut jo olemassa olevia. Näistä voisin mainita uskaliaisuus, rohkeus ja halu oppia uutta”, kertoi Tuomas.

Jimi on huomannut kehitystään erityisesti some-persoonassaan. ”Olen aina ollut sosiaalinen ihminen, mutta some-persoonaa ei ole ollut. Yrityksen kautta olen tätä enemmän vahvistanut. Sitä huomaa panostavan kunnolla vuorovaikutukseen sosiaalisessa mediassa”. Hän on huomannut myös luovuuden nousevan tavallista näkyvämmin esille. ”Yrityksemme toimii kuitenkin luovalla alalla, joten oma luovuus on enemmän korostunut. Joudumme jatkuvasti keksimään ja kehittämään uutta, jolla erotutaan muusta massasta”. 

Sitekick tarjoaa erilaisia verkkopalveluita yritysten tarpeisiin. Millä tavalla yritys eroaa muista alalla kilpailevista toimijoista? 

”Kun puhutaan digimarkkinoinnkn kokonaisuuksista, ne eivät ole välttämättä kaikille yrittäjille tuttuja juttuja. Sen vuoksi paloittelemme kokonaisuuden mielellään helpommin käsiteltäviin osiin ja viemme pala kerrallaan kohti yrityksen strategisia tavoitteita”, kuvaili Tuomas. Kuten olettaa saattaa, markkinointi on toimialana erittäin laaja. ”Liiketoimintamme ydin on verkkosivujen ja verkkokauppojen suunnittelussa sekä toteutuksessa. Muut palvelut, kuten digimarkkinointi ja some-mainonta, ovat ennemmin tukitoimintoja. Lähdemme aina tavoite edellä toimintaan”, kertoi Jimi.

Sitekick Oy haluaa opastaa asiakkaitaan matkan varrella. ”Meillä ei ole pelkkiä myyntiprosesseja, vaan palvelupolkuja”. Vaikka yritys ei olisikaan vielä Sitekickin asiakas, on sosiaalisessa mediassa tarjolla apua ilmaisten vinkkien muodossa. Tuomas kertoi, että tässä kaikessa on myös kyse asiakastyytyväisyydestä. ”Taustalla toimii yrityksen brändi, eli saatamme asiakasyrityksemme ansaitsemaansa sankaristatukseen,”.

Lopuksi vielä Sitekick Oy:n tehokaksikon terveiset aloitteleville yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. 

”Suunnitelmallisuus on kaiken a ja o. Sillä pääset jo pitkälle, mutta suunnitelma ei saa kuitenkaan olla esteenä tekemiselle. Löydä siis se kultainen keskitie: ei sohita menemään miten sattuu, vaan toimitaan suunnitelmallisesti”  -Tuomas Viikeri

”Uskalla myös yrittää. Kaiken ei tarvitse olla loppuun hiottua. Kun lähdet testaamaan ja kehittämään, pääset tekemisen kautta hommaan käsiksi”  -Jimi Iikkanen

Tutustu yritykseen:

https://sitekick.fi/

Facebook

Linkedin

Instagram

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s