Tulevaisuuden pohdintaa

Viime aikoina mielessäni on pyörinyt monia kysymyksiä lähitulevaisuuteen liittyen. Säilyttääkseni edes jonkinlaisen mielenrauha, päätin nostaa nämä mieltä myllertävät kysymykset tänne blogiin ja rohkeasti pohtia niitä. Kenties löydän niille vastauksia? Eiköhän sitten aloiteta.

PALVELUISTA BISNESTÄ- BLOGIN TULEVAISUUS?

Bloggaaminen on antanut minulle tämän seitsemän vuoden aikana paljon (HUOM! PB-blogia olen kuitenkin 3 vuotta kirjoittanut). Kehitin omaa kirjallista ilmaisutaitoa, sisällöntuottoa, henkilöbrändiä. Opin kirjoittamaan päämäärätietoisesti, avoimesti, aikatauluun tähdäten. Haastattelin kiinnostavia ihmisiä, tein tutkimuksen, jaoin vinkkejä, kävin tapahtumissa ja sain tehdä yhteistyötä vieraskirjoittajien kanssa. Niin, sille on syynsä, että kirjoitin nämä kaikki imperfekti- muodossa. Blogin tarina päättyy virallisesti marraskuun jälkeen. Enää minulla ei ole sellaista kirjoittamisen paloa ja intohimoa kuin aiemmin. Bloggaaminen vaatii kuitenkin yllättävän paljon: suunnittelua, tekstien tuottamista (ja korjaamista, litterointia jne), materiaalin koostamista, aikatauluttamista. Oma jaksaminen on asetettava myös etusijalle.

Ensi vuonna en tule tänne päivittämään enää yhtään postausta, vaan keskityn 110% opinnäytetyöhöni. Jostain on vain tingittävä. Jatkossa voitte seurata portfoliosivujani osoitteessa: https://jasminafettah.wordpress.com/

MITEN VOISIN VALMISTAUTUA TULEVAISUUDEN TYÖELÄMÄÄN?

Muistatte varmaan AMKsta työelämään- blogisarjan? Siinä kirjoitin valmistuville korkeakouluopiskelijoille vinkkejä, millä tavoin voisivat valmistautua pian alkavaan työelämään. Näitä tulen myös itse hyödyntämään…

  • LinkedIn: on jo aktiivisessa käytössä
  • Ansioluettelo: täytyy muokata ja viimeistellä
  • Jotain omaa esim. Portfolio tai blogi: löytyy

Olen pohtinut myös video-cv:n tekemistä. On erittäin tärkeää tuoda tuoda näitä uusia, nykyaikaisia työkaluja rekrytoijille. He arvostavat yllättävän paljon sitä, että työnhakija on perillä tämänpäivän trendeistä ja hänellä on jotain omaa sisältöä esiteltävänä. 

Ja ammatillinen kasvu. Sillä on erittäin tärkeä rooli, kun valmistuva opiskelija kohtaa työelämän tuomat mahdollisuudet ja haasteet. Paineensietokykyä on myös kehitettävä.

MITÄ VALMISTUMISEN JÄLKEEN?

Jokainen itse rakentaa omanlaisensa tulevaisuuden: toiset jatkavat opintoja YAMK- koulutuksen merkeissä, kun taas toiset haluavat keskittyä vain työn tekemiseen ja sitä kautta uran luomiseen. Näen itseni selvästi tässä jälkimmäisessä ryhmässä. Olen jo suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon ja kohta amk-paperit ovat taskussa. Katse on vahvasti kohti työelämää.

Markkinointi, viestintä, sisällöntuotto. Siinä kolme osa-aluetta, joihin olen erikoistunut. Palveluliiketoiminnan tradenomina osaan myös palvelumuotoilun, joten lisätään tuon joukon jatkoksi vielä neljäs palanen.

Jos löytäisin työpaikan, jossa saan hyödyntää näitä vahvuuksiani, olisin erittäin kiitollinen ja huojentunut. Miksi? No, onhan tässä monta vuotta tehty hurjasti töitä saavuuttaakseni sen, mitä haluan. Vakaan tulevaisuuden ja työn, jonka tekemisestä nautin ja jossa voin käyttää osaamistani monipuolisesti. 

Marraskuu jatkuu nyt Nuori yrittäjä- blogisarjalla ja kuun lopussa on AMKsta työelämään extra- osa sekä harjoittelun kuukausikatsaus. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s