Bloggaaminen – mitä se on minulle antanut?

Oletko pohtinut aloittavasi bloggaamisen? Mietitkö nyt kenties, mitä hyötyä siitä voisi olla? Olen aiemmin kirjoittanut behind the scenes- tyylisen blogiartikkelin bloggaamisesta, käy kurkkaamassa linkin takaa. Nykyään vloggaajien (eli video-blogien tekijät) ovat hurjassa nousussa. Tietysti, koska videoita on paljon helpompi ja nopeampi katsoa (tarvittaessa voi myös hypätä videolla 2 minuuttia eteenpäin). Entäs sitten bloggaajat? On erittäin hienoa, että moni yritys on aloittanut yritysblogin kirjoittamisen ja sitä kautta jakaa myös sisältöä potentiaalisille asiakkailleen.

Päätin kysyä tuntemiltani bloggajilta, mitä bloggaaminen on heille opettanut? Suosittelevatko he bloggaamista muillekin? Lue tuosta alta Mira-Marien ja Johannan mietteet:

Always Somewhere Else / Mira-Marie

Blogin kirjoittaminen alkoi minulla kevyenä harrastuksena, joka yhdisti kivalla tavalla kirjoittamisen ja rakkauteni pieniin yksityiskohtiin. Kirjoitin pitkään yksin ja itsekseni. Lopulta kuitenkin päädyin blogini kanssa isoon yhteisöön lehtitalon alle ja huomasin, miten mielettömät verkostot ihmisiä elämääni ilmestyi sen myötä. Sittemmin perustin oman itsenäisen ja voittoa tavoittelemattoman blogiyhteisön Maitokahvimedian, jota viemme nyt eteenpäin kolmen ihmisen voimin. Pääpaino on ruuhkavuosissa ja yritämme tarjota seuraajillemme vertaistukea ja pientä piristettä.

Näistä hommista tulee aika nopeasti elämäntapa. Voin lämpimästi suositella harrastusta kaikille, jotka tykkäävät leikitellä sanoilla ja kuvilla. Tässä hommassa voi aina haastaa itseään ja tulla paremmaksi. Tärkeätä on kuitenkin muistaa tasapaino kaikessa. On hyvä jättää itselleen tilaa. Kaikesta ei tarvitse kirjoittaa. Kaikkea ei tarvitse kuvata. Täytyy muistaa myös elää. Olla läsnä.

Mira-Marien blogin löydät alla olevista linkeistä

Blogi: https://miru-maru.blogspot.com/

Twitter: https://twitter.com/A_somewhere_E

Facebook: https://www.facebook.com/alwayssomewhereelse/

Instagram: @alwayssomewhereelse

Maitokahvimedia: http://www.maitokahvimedia.com/

MacBook Air beside gold-colored study lamp and spiral books

PS Never Stop Smiling / Johanna Huuhtanen

Lähes 10 vuotta bloggaajana on opettanut enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Aloitin blogini aikoinaan  päiväkirjamaisesti puhtaasta halusta kirjoittaa ajatuksiani ylös. Ajan saatossa se on kasvanut ja muuttanut muotoaan paikaksi, jossa jaan muille mm. omia vinkkejäni tältä alalta. Blogin myötä olen oppinut vuorovaikutustaitoja, tavannut upeita ihmisiä, löytänyt oman tapani tehdä asioita, kehittänyt itseäni jatkuvasti, alkanut viihtyä epämukavuusalueella aina silloin tällöin ja kartuttanut ammattitaitoa sisällöntuottajana.

Suosittelen blogin perustamista ihan jokaiselle, jolla on jotain sanottavaa maailmalle. Blogin voi perustaa aiheesta kuin aiheesta, mutta parhaimmillaan se on, kun kirjoittaa jostain johon itse tuntee intohimoa. Blogin avulla on helppo purkaa ja jäsennellä omia
ajatuksia, näyttää muille omaa osaamistaan, antaa vertaistukea tai vinkkejä ja parhaassa tapauksessa jopa hankkia ystäviä tai työllistyä.

Johannan blogin löydät osoitteesta www.johannahuuhtanen.fi

Instagram: @johannahuuhtanen

Oletko jo tutustunut Päijät Blogit- blogiyhteisöön? Sieltä löydät tämän blogin, Johannan ja Mira-Marien sekä monen muun päijäthämäläisen blogit. Mukavia lukuhetkiä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s